fbpx
100%
LESSONS & TOPICS

Free check-in

Free check-in

Bij de free check-in wordt er getraind op jouw pup die zonder vragen naar jou gaat kijken. Daarnaast is het ook een leuke oefening om te doen.
De free check in is heel handig tijdens situaties waarbij jouw hond het moeilijk heeft en leert naar jou kijken om dan te vragen wat hij moet doen in die situatie (en uiteraard ga jij jouw hond dat zo goed mogelijk gaan begeleiden).

In deze video zie je hoe ik een beloning weg van mij hou. Op het moment dat rory naar mij kijkt, volgt de klik en krijgt ze haar beloning. De moment dat je niet ziet waarom ik klik is omdat ze haar ogen naar mij draait (nog niet haar gezicht). Naarmate ze door heeft wat er van haar verwacht wordt, volgen de beloningen korter op elkaar. Heeft ze volledig door wat er van haar verwacht wordt, kan je de tijd beginnen opbouwen. Je wacht dus een kleine seconde langer om te klikken wanneer ze naar jou kijkt.

Deze oefening doe ik ook heel vaak op wandeling. Ik wandel met de honden (al dan niet aan de leiband) en wanneer ze zich omdraaien om naar mij te kijken, krijgen ze een flink en een beloning.
Wanneer dit er goed in zit, leer ik ze dit aan in moeilijkere situaties (bijvoorbeeld een andere hond die nadert). Wanneer ik geen aandacht meer krijg is het een teken dat de situatie te moeilijk is en dat ze er uit moeten gehaald worden.