100%

Inleiding

Inleiding

Hondentraining is niets anders dan uitleggen aan je hond wat voor gedragingen jij als begeleider wil zien. Tijdens de training wil je dus eigenlijk een bepaalde vaardigheid aanleren aan je hond. Je kan allerlei kunstjes aanleren zoals een pootje geven, opzitten, rollen,… Maar ook opvoedkundige vaardigheden kan je aanleren. Dat zijn Dé Life Skills: Vaardigheden die jouw hond moet kunnen om te functioneren in het dagelijkse leven.

Het samenleven met je trouwe viervoeter is véél aangenamer als jouw hond dé Life Skills onder de knie heeft. Maar jullie moeten ook beseffen dat we veel verwachten van onze honden. De druk die er op honden én hun eigenaren gelegd wordt om een perfecte opgevoede, sociale huishond te hebben is gigantisch. Elke hond is anders, elke situatie is anders én het is soms echt oké om je er bij neer te leggen dat niet elke hond kan functioneren in elke situatie. Een hond mag ook zijn grenzen aangeven!

In deze online cursus gaan jullie verschillende stappenplannen terugvinden om bepaalde vaardigheden aan te leren.

MAAR!

 
 

Er zijn verschillende mogelijkheden om tot een bepaald doel te komen. Het kan dus zijn dat sommige stappenplannen niet optimaal werken voor jouw hond. Er zijn dan uiteraard ook nog andere mogelijke manieren om jouw hond iets aan te leren. Als iets niet werkt voor jouw hond, moeten we eerst kijken waarom ze het niet doen en gaan we daarna kijken wat wel zou werken. Trainen is nu éénmaal trial-and-error. Sommige honden gaan misschien wat meer tussenstappen nodig hebben. Ook een andere beloningsgerichte trainingstechniek kan ingezet worden.

Contacteer mij gerust als er iets is dat niet zou werken voor jouw hond. We overleggen het samen en gaan op zoek naar een oplossing!

 
 

Ik stel me graag even voor: