100%

Halsband aandoen

Lesson Progress

Halsband aandoen

Doel

Je kan op een rustige en stressvrije manier de halsband aandoen bij de hond.

Hoe?

STAP 1: Hou de halsband vast en laat de hond de halsband verkennen door hem te laten snuffelen. Dit kan je uiteraard ook belonen elke keer je hond interesse toont in de halsband.

STAP 2: Neem de halsband vast met beide handen en beweeg richting de onderkant van de nek. Click en beloon wanneer de hond rustig blijft staan.

STAP 3: Neem de halsband vast met beide handen en beweeg richting de onderkant van de nek en beweeg de uiteinden naar boven, rond zijn nek. Click en beloon wanneer de hond rustig blijft staan.

STAP 4: Neem de halsband vast met beide handen en beweeg richting de onderkant van de nek en beweeg de uiteinden naar boven, rond zijn nek en doe de sluiting dicht. Click en beloon wanneer de hond rustig blijft staan. Het is belangrijk om dit zeker in stapjes te doen als je hond dit niet fijn vindt! Wat doe je als jouw hond de halsband nog niet heeft leren aandoen op een rustige manier en je toch snel de halsband wil aandoen? Strooi enkele snoepjes op de grond, pak een tube paté of neem een likmat met lekkers op. Terwijl je hond het lekkers aan het opeten is, ga je de halsband om doen. Jouw hond is dan afgeleid en met iets anders

en ondertussen kan jij dit op een rustige manier om doen, zonder hem een negatieve ervaring te bezorgen.